Google Translate

luni, 7 septembrie 2015

Corbii de Piatra, judetul Arges, Romania. Un nepretuit, enigmatic si misterios artefact megalitic, lasat ca atatea altele... in crunta nepasare. Ce ne spun arheologii, specialistii? Nimic! Ei, tac! Ei, nu au puncte de vedere! Dar... unde nu este... nici Dumnezeu... nu cere!


Asezarile rupestre de pe teritoriul Romaniei sant unele dintre cele mai fascinante constructii facute de mana omului. Incadrate de oamenii de stiinta ca facand parte din epoca neolitica multe dintre ele sant in realitate mult mai vechi decat considera lumea stiintifica.

In tara nostra, marea majoritate a acestor uluitoare opere de arta preistorica au fost distruse de mainile lungi si „sacre” ale bisericii care a construit, a modificat si a ascuns adevaratele infatisari ale acestor asezaminte umane antice cu mizerabilele lor asezaminte bisericesti, care au un singur scop: indobitocirea oamenilor si stoarcerea de bani pentru traiul lor in lux nemasurat.

Una dintre aceste asezari se gaseste la Corbii de Piatra in judetul Arges, pe drumul dintre Campulung-Muscel si Domnesti, locuri care pentru mine sant meleagurile natale, pentru ca acolo m-am nascut.



Corbi este o tipica localitate argesana asezata la poalele unei coline, dar care detine una dintre cele mai fascinante asezari rupestre numita Corbii de Piatra datorita materialuli de constructie pe care inaintasii nostrii l-au folosit pentru construirea ei.. De fapt daca vrei sa gasesti ramasite ale lumii in care piatra era materialul de constructie principal nu ai nevoie de mari cautari. La tot pasul  se gasesc gigantice pietre monolite sau ziduri care apar din nimic.



Peste vechia lume care a trait in aceste constructii distruse parca de o incredibila catastrofa care a last urme peste tot, satenii au construit lumea lor, pentru ca ei ai invatat sa convietuiasca cu trecutul.

sany0019mic

sany0020mic

Daca privesti de departe acest monolit de piatra incerci sa iti imaginezi ce anume reprezenta in trecut si care era splendoarea lui  in acele vremuri. Eu consider ca acesta asezare era o imensa si gigantica constructie a unui palat, a unei piramide, a unei normale locuinte sau poate locul de restriste in care omul s-a ascuns ca sa reuseasca sa supravietuiasca incredibilei catastrofe care a distrus toata vechia lor civilizatie. .



Imi aduc  aminte ca, copli fiind, ramaneam mirata cand plugul care sapa in maruntaiele pamantului parintesc scotea la lumina lucruri strane: pietre cu foruri perfecte sau cu forme zoomorfe, oase uriase sau multe cioburi de oale da pamant. Pacat ca atunci nu stiam ce stiu acum, dar un lucru e sigur: acele lucruri care mi-au marcat coplilaria au deventi apoi fara sa vreau obiectuivul vietii mele.



Aceasta este o piatra scrisa pe care cam nimeni nu a vrut sa o studieze foarte mult in afara de invatatorul satului Corbi. Particularitatea consta in faptul ca  este innegrita de o mare valvataie care insa nu a putut sa ii stearga inscriptiile de pe ea in totalitate. Vechimea cred ca este infinita pentru ca la suprafata este infasurata intr-o specie de metal care este turnat pe ea in diferite straturi, ca si cand cineva ar fi vrut sa o imbrace in zeci de foite ca de ceapa peste care se gaseste aceasta scriere stranie.

In interior totul este pietrificat ceea ce ne confera certitudinea vechimii ei milenare. Dar cine sa o fi facut si care era rolul ei? Sa fi fost o piesa a vreunei tehnologii necunoscute? Cred mai mult in acesta supozitie a mea decat in teoria stiintifica conform carea aceasta piatra este un meteorit peste care s-a turnat metal. OK, as putea zice, dar in ce scop sa torni metal peste un meteorit si mai mult decat atat, cine cunostea arta topirii metalelor in acele vremuri?



Teoria saparii in stanca a chiliilor de catre diversi popi sihastrii ai bisericii nu sta in picioare vazand particularitatile incredibile pe care le prezinta monolitul in tot intregul sau. Care popa ar fi venit aici fara mancare, fara o para si fara unelte ca sa ciopleasca in piatra dura astfel de minunatii?  S-a suit popa pe scara sa le faca in conditiile in care ele se gasesc de sus pana jos? In cel mai bun caz vreun popa le facea acolo unde „isi sapa el chilia” nu in toata stanca. Cu ce scop ar fi facut-o? Ornamente in mijlocul pustietatii?

Uitandu-te la precizia cu care au fost facute si la gustul rafinat  pe care l-au avut popii fugiti de lume, iti e greu sa crezi astazi in aceste fabule de adormit copii cu care biserica a reusit sa faca sfinte tot felul de pietre, picturi, statui si oameni doar, doar va incasa mai mult bani de la oamenii veniti sa asculte si sa creada povestile lor.


Uitati-va aici: daca popa sau sihastrul statea la baza stancii, ce l-a facut sa se urce sa faca tot felul de forari si de sculpturi gigantice sus? Dar cel mai interesant de explicat ar fi cum le-a facut?








Aceste gaurele si santul care nu este cu siguranta facut de intemperii pentru ca in acest caz ar avea marginile rotunde de la apa, imi amintesc de tehnica folosita in Peru de aceeasi misterioasa civilizatie care in astfel de locasuri turna metal pentru a lega blocurile de piatra intre ele.


piatra antica gasita in constructiile de la Machu Pichiu




Ce anume era o data aici este greu de inchipuit dar cu siguranta ceea ce vedem este doar ceea ce a mai ramas din vestigiile unei misterioase si grendioase civilizatii antice care traia pe pamanturile noastre. Vazand maretia si marimea lor nu poti sa nu admiti ca bunicii nostrii aveau dreptate cand spuneau ca aici, in Romania traiau gigantii, titanii care au bagat spaima in zei.



Aici sa zice ca au fost construite chiliile. Da, este straniu sa te gandesti ca cineva ar fi construit camere de dormit in acest monolit de piatra care te impresioneaza din prima clipa pentru ca este asemanator cu un craniu, sau mai precis cu o partea din craniul unui gigant, care probabil ascunde in partea de jos, nedezgropata inca, mari mistere.

 

Oricum este foarte greu de crezut ca natura, neavand ce face, a construit astfel de minunatii cam pe tot teritoriul tarii noastre, care mai de care mai misterioase si mai pline de ciudatenii.

 

LA JGHEABURI











AUTOR: GABRIELA DOBRESCU

Sursa: https://extraterestriiprintrenoi.wordpress.com/2012/06/30/asezarile-rupestre-romanesti-i-corbii-de-piatra/
-------------------------------------------------


-----------------------------------------------------------------

8 comentarii:

  1. locul meu rpeferat din romania..am citit mai demult in formula as ca exista o chilie sculptata ca un craniu..ai idee pe unde este? am fost in zona de multe ori dar nu am gasit-o

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Exista si in ARHIVA acestui BLOG, dar voi reveni cu o noua postare!
      Curios este ca asemenea 'sculpturi'/gigantice apar in diverse LOCATII din lume, iar in Romania eu cunosc... doua/in locuri diferite!!! De retinut ca in prezent, nu sunt cunoscute ca fiind CHILII ori alte 'locasuri' de cult! Sunt prezentate... 'curiozitati' ale... naturii! :) :)

      Ștergere
  2. mult mai clar am vazut o astfel de asezare unde este acum Manastirea Aladja, langa Varna, Bulgaria.

    RăspundețiȘtergere
  3. multumesc admin astept cu nerabdare noul articol

    RăspundețiȘtergere
  4. Mănăstirea Corbii de Piatră. Comuna Corbi, sat Jgheaburi. Jud. Arges. Complexul Megalitic in primejdia distrugerii! [ http://romaniamegalitica.blogspot.ro/2012/10/manastirea-corbii-de-piatra-comuna.html ]

    RăspundețiȘtergere
  5. 'Atunci cautam cu infrigurare corpul pietrificat al unui urias, continut in peretele de gresie din spatele casei. Din acest corp se mai pastreaza foarte bine piciorul stang si mana stanga, celelalte parti ale corpului s-au desprins si se afla, probabil, ingropate sub pamant la baza peretelui. Aceasta relicva rarisima este o dovada materiala a existentei uriasilor pe planeta Pamant, candava in trecut. Ce parere are Aurora Petan despre acest corp uman, urias, probabil de cinci metri? Aceasta relicva paleontologica este ignorata de catre oamenii de stiinta romani deoarece autoritatile romane ,si nu numai, resping teoria existentei uriasilor in trecut si astfel de dovezi sunt sechestrate de catre autoritati imediat dupa descoperirea lor. Poate ca Aurora Petan si-a pastrat curajul cu care a infruntat lingvistii si intoricii romani cu ocazia disputei legate de Tablitele de la Sinaia si va initia o dezbatere publica in legatura cu existenta uriasilor din trecut, bazata pe dovezile existente. Subsemnatul mai are si alte dovezi materiale legate de acest subiect si dezbaterea poate deveni foarte interesanta. Existenta acestui picior pietrificat a fost semnalata de mai multe ori in masmedia, dar nimeni nu face nici-un pas. De ce? Cred ca trebuie curaj. Astazi,nimeni nu mai poate fi ars pe rug daca sustine o teorie stiintifica , bazata pe dovezi materiale.' Geo Vasile,
    https://extraterestriiprintrenoi.wordpress.com/2012/02/19/corbii-de-piatra/

    RăspundețiȘtergere
  6. foarte interesant...istoria noastra aruncata pe apa simbetei

    RăspundețiȘtergere
  7. România este o țară unde misterele și lucrurile inexplicabile există la tot pasul. Un asemenea loc, puțin mediatizat se află în Argeș, mai precis în satul numit Corbii de Piatră, unde un picior de uriaș stă nestingherit pietrificat într-o stâncă masivă. [..................] https://www.efemeride.ro/misterul-piciorului-pietrificat-de-urias-din-corbii-de-piatra-si-piatra-cu-inscriptii-extraterestre/

    RăspundețiȘtergere

Click here!

Follow Vasile Burcu

COUNTERsite

BING, Search romania megalitica:

TOP 10. Cele mai citite Postări