Google Translate

duminică, 8 iulie 2012

Decebal . Regatul lui Decebal. Decebalus. Decebalus or "The Brave" (originally named Diurpaneus)


Decebal.
Iinițial purta numele Diurpaneus.
A fost un rege dac care a domnit între anii 87-106.
Statul centralizat dac s-a aflat la apogeul puterii sale sub regele Decebal. Deși mai restrâns ca arie geografică decât teritoriul stăpânit de regele Burebista (82-44 î.Hr.) - cuprinzând Transilvania, Banatul, Oltenia, centrul și sudul Moldovei, noul stat era mai puternic și mai bine organizat. Limitele statului dac in timpul lui Burebista (82-44 î.Hr.) au fost: în nord, Carpații Păduroși; în est, Pontul Euxin; în sud, munții Haemus (Munții Balcani); în vest, Dunărea Mijlocie. Progresele înregistrate în acest timp de societatea dacică erau multiple și importante: o populație numeroasă și grupată în jurul multor davae în care pulsa o vie activitate economică, legături comerciale cu lumea greco-romană, o cultură înfloritoare cu puternice elemente originale.


Decebalus
Decebalus or "The Brave" (originally named Diurpaneus) was a
king of Dacia (ruled the Dacians 87–106)
and is famous for fighting three wars and negotiating two interregnums of peace without being eliminated against the Roman Empire under two emperors. In the later short peace (end of 102-105) granted by Trajan, Decebalus continued to act as an independent king, rather than a conquered client and repeatedly annoyed or infuriated the Romans.



Consequently, the Legions under Trajan's orders went on the offensive again in 105 AD, reducing the Dacian capital Sarmizegetusa in 106. After that, Decebalus committed suicide.




King Decebal-The Brave One


===============================
==========================
==================

























==========================
===================
=========

3 comentarii:

  1. Vrei sa stii de ce este atat de mare fierbinteala?
    Vrei sa intelegi ce se intampla de este asa cum este?
    Te intereseaza sanatatea ta?
    Nimic mai simplu, mergeti si cititi aici:
    ==================
    Nume de cod: X-flare_AR1520. S-a intamplat in 12.07.2012. Soarele, inamicul public Nr.1, ataca furibund! Pamantul ia foc, mintile fierb! Maine, va fi mai rau ca azi!
    ==================

    http://2012hroniculsemnelor.blogspot.ro/2012/07/nume-de-codx-flarear1520-s-intamplat-in.html#comment-form

    RăspundețiȘtergere
  2. numele real al lui Decebal nu era nici un Diurpaneus. dealtfel, fonetic, suna tot a nume roman, iar numele getilor se terminau, de obicei, in vocala "o". a ramas ca Decebal in memorie fiind numit asa prin interpretarea dupa ureche romana a expresiei "dage balo" - adunarea inteleptilor/neamului strabun). adevaratul lui nume era Diogio/Diegio si asa il veti gasi in tablele de aur pe care fiecare comunitate mai mare (in organizarea lor se numea "sindie" - un fel de regiune, nu "trib" cum i-au salbaticit unii) le turna periodic, ca o cronica a vremurilor, prin grija marelui lor preot, avind caracter sacru (se turnau in aur atunci). ei insisi NU se numeau "daci" (fiind, deasemeni, romanizarea cuvintului "dag", cu sensul de "locuinta") ci "geti" sau "rumuni", iar tara era "Getia", sau "dio Gitia" (Getia sfinta).
    informatiile astea vin direct de la ei si nu trebuie sa va puneti intrebari despre autenticitatea tablelor astora. in afara de cele cunoscute, de plumb, de la Sinaia, mai exista citeva depozite pe la anumite lacasuri monahale din tara, plus o anume cantitate pe la rusi (explicabil prin intinderea teritoriului locuit atunci de geti si prin trimiterea tezaurului la Moscova). nici un modern n-ar fi fost atit de prost sa conceapa o limba coerenta si s-o pastreze identic, prin prelucrarea metalului pe sute de piese, sa insereze miniaturi imagistice logice si sa inventeze detalii despre evenimente si nume de conducatori vechi de aproape 3000 de ani, pentru ca acest imens efort (imaginati-va cum ar fi sa ai o turnatorie in curtea din spatele casei!) n-ar fi avut motivatie psihologica nici daca autorul falsului s-ar fi numit Hasdeu...

    RăspundețiȘtergere

Click here!

Follow Vasile Burcu

COUNTERsite

BING, Search romania megalitica:

TOP 10. Cele mai citite Postări