Google Translate

vineri, 28 ianuarie 2011

Sfinxul si Babele din Muntii Bucegi. Un alt regal PHOTO, cu ajutorul unei impatimite de frumos si enigmatic! Uriasul Complex megalitic, vazut de o amatoare!

Sfinxul din Muntii Bucegi. Romania.
O parte din Complexul megalitic, vazut din spate.
Enigmaticul simulacru, a traversat mileniile ...
avand insotitori ... la fel de enigmatici.
Rupt, lovit, fara mânie şi ură, priveste inapoi ...
Babele ...
Sa multumim, unui fotograf amator!
Iti multumim, Yrenke!
Multumesc, Irina!
Admin
P.S.: Click si aici:
sau ... aici:

3 comentarii:

  1. megalith.ru,
    Stie cineva de ce a disparut?
    Era un site deosebit, cu multe informatii si foarte bine documentat!
    Are cumv o alta adresa?

    RăspundețiȘtergere
  2. Babele
    Alaturi de Sfinx se inalta grupul de stanci cunoscute sub numele de "Babele". Pastrand legatura cu Sfinxul ele au fost supranumite "Altarele ciclopice din Caraiman" fiind inchinate Pamantului si Cerului, Soarelui si Lunii ca si lui Marte, zeu al razboiului si al agriculturii. Despre aparitia lor s-au format legende si teorii. Unii cercetatori apreciaza ca agenti modelatori au fost apa si vantul cu sprijinul inghetului si dezghetului. Se are in vedere si alternanta rocilor, gresii si calcare de pe platou. Insa nu poate fi negata interventia umana la finisarea formelor mai mult sau mai putin regulate. Pana acum, nici o dovada stiintifica nu a putut explica pe de-a intregul acest fenomen si astfel, legendele in jurul acestor stanci se dezvolta in continuare, unind realitatea cu supranaturalul.
    Babele sunt formaţiuni stâncoase situate în apropiere de vârful Baba Mare (altitudine 2292 m), situat în masivul Bucegi din Carpaţii Meridionali.
    http://romaniamegalitica.blogspot.com/2010/12/sfinxul-si-babele-din-muntii-bucegi-un.html

    RăspundețiȘtergere
  3. A 11-a fotografie (sper ca le-am numarat bine) reprezinta Dacul (impropriu spus Sfinxul, dupa parerea mea) si orbul. Foarte expresiva pozitia din care au fost amandoi fotografiati, caci asa este! amandoi privesc in aceeasi directie si ideea pentru care au fost reprezentati acolo este: atunci cand orbul va vedea in mintea sa ceea ce omul vazator vede cu ochii sai, atunci cand omul vazator va vedea in mintea sa ceea ce vede orbul (omul fara vaz), atunci Omul isi va regasi esenta sa, pe care doar Moşul (ajutătorul care susţine omenirea de mii de ani) a păstrat-o pentru a-i fi indrumator în mileniile trecute, pentru a nu se pierde in animalitate. Si atunci Omul isi va intelege fratii de trai - animalele care l-au sprijinit mereu, fara sa fi putut pana atunci patrunde profunzimea acestui ajutor...

    RăspundețiȘtergere

Click here!

Follow Vasile Burcu

COUNTERsite

BING, Search romania megalitica:

TOP 10. Cele mai citite Postări