Google Translate

vineri, 31 decembrie 2010

Sfinxul si Babele, din Muntii Bucegi. Romania. Un regal, cu ajutorul unui profesionist! Un urias complex megalitic! UPDATE!

Sfinxul din Bucegi - vazut digital de un profesionist
Sfinxul din Bucegi
Vedere de ansamblu
BABELE - ciudata denumire, data acestor megaliti
Un megalit aparte! Dar ... parte componenta a intregului complex megalitic
Gandesc ca doar ... rolurile, functiile individuale erau ... diferite
In rest ... un urias si enigmatic complex megalitic
Babele
Alaturi de Sfinx se inalta grupul de stanci cunoscute sub numele de "Babele". Pastrand legatura cu Sfinxul ele au fost supranumite "Altarele ciclopice din Caraiman" fiind inchinate Pamantului si Cerului, Soarelui si Lunii ca si lui Marte, zeu al razboiului si al agriculturii. Despre aparitia lor s-au format legende si teorii. Unii cercetatori apreciaza ca agenti modelatori au fost apa si vantul cu sprijinul inghetului si dezghetului. Se are in vedere si alternanta rocilor, gresii si calcare de pe platou. Insa nu poate fi negata interventia umana la finisarea formelor mai mult sau mai putin regulate. Pana acum, nici o dovada stiintifica nu a putut explica pe de-a intregul acest fenomen si astfel, legendele in jurul acestor stanci se dezvolta in continuare, unind realitatea cu supranaturalul.
Babele sunt formaţiuni stâncoase situate în apropiere de vârful Baba Mare (altitudine 2292 m), situat în masivul Bucegi din Carpaţii Meridionali.
TEXT si PHOTO
by
Laurentiu Vasilescu - Lary
Bucharest, Romania
Art designer, photographer, movie editor. lary2oo3@yahoo.com

Opinii personale:
Iata ce inseamna, sa te bucuri de sprijinul unui prieten profesionist! Altfel, se vad megalitii! Sunt semne bune!
In curand, ni se vor alatura si alti iubitori de ... Romania!
Va multumesc, si va astept, prieteni!
*** 31 decembrie 2010 ***
La multi ani!
Admin
Mistere in Bucegi...
Se cauta ceva anume in Bucegi? Se pare ca da...


Mai jos redau un articol interesant despre Muntii Bucegi:
"In muntii Bucegi exista o zona de un kilometru patrat in care organismul nu oboseste, iar functiile fizico-chimice se revigoreaza brusc. Specialistii spun ca avem de-a face cu legendarul loc dintre cer si pamant.

In 1999, un institut de cercetari particular din Bucuresti, angajat de o firma straina pentru a studia subteranul unei zone din Bucegi, a gasit ceva care poate fi asimilat cu legendara "Gura de Rai". E vorba despre o panta cu o suprafata de aproximativ un kilometru patrat, unde se manifesta o anomalie magnetica atipica, dupa cum o definesc specialistii, zona care are efecte benefice uluitoare asupra organismului uman. Este, foarte probabil, cea mai ciudata descoperire facuta vreodata in Romania.

In traditia populara romaneasca, Gura de Rai este un mediu intre cer si pamant cu un caracter sacru, un drum spre Rai, un loc benefic. Ca pozitionare geografica, Gura de Rai este situata pe un picior de munte si se deschide intr-o pajiste inalta sau un gol de munte. Conform "Mitologiei Romane", cartea lui Romulus Vulcanescu, Gura de Rai este sinonima cu "plaiul", iar autorul considera ca acestor zone mirifice li se releva caracterul sacru si prin titulatura mitropolitilor romani, denumiti "exarhi ai plaiurilor". Romulus Vulcanescu subliniaza ca in zona Gurilor de Rai s-au incuibat cu timpul Nedeiele, sarbatori populare si institutii complexe etnoculturale satesti cu implicatii mitologice. (.......)
Cititi continuarea Aici :

21 de comentarii:

  1. Superbe fotografiile! Avem o tara incredibil de frumoasa...
    Felicitari pentru acest blog si mult succes!
    La multi ani!

    RăspundețiȘtergere
  2. In sfarsit, s-a pornit artileria grea!
    Mai sunt romani in Romania!! Inca mai sunt!!!!
    Felicitari pentru calitatea PHOTO! Felicitari tuturor!

    RăspundețiȘtergere
  3. La cumpana dintre ani sa privim inapoi cu iertare, inainte cu speranta, in jos cu multa intelegere si catre Dumnezeu cu recunostinta. Noul An 2011 sa va aduca tuturor, numai impliniri si bucurii, alaturi de cei dragi dvs.
    La multi ani!
    Admin

    RăspundețiȘtergere
  4. La multi ani tuturor celor ce isi iubesc tara . La asa zi, asa fotografii ! La multi ani Vasile! Frumos cadou ai primit de ziua ta : un profesionist al fotografiei . Colaborare lunga !

    RăspundețiȘtergere
  5. Am umblat aproape prin toată ţara asta. Am făcut pe vremuri "expediţii pe apă şi pe uscat", fiind un adevărat aventurier. Am văzut frumuseţi pe care doar puţini au putut să le privească. Am fost din Sahara până în Judeea. Am văzut ceea ce mulţi îşi doresc o viaţă întreagă. Am intrat în Mormântul Sfânt al Mântuitorului deşi eu " O DOAMNE" sunt un păcătos", dar n-am ajuns niciodată la Babele!

    RăspundețiȘtergere
  6. ..............Şi ne mai mirăm că "de toţi şi de toate se alege praful şi pulberea".........
    Oare mai sunt comentarii, mai sunt oameni cu adevărat interesaţi de frumuseţile acestor locuri? "Deşteaptă-te române-la propriu şi la figurat", păcat că trăieşti în ţara assta....
    Dac-ar fi fost africani aş fi încercat să-nţeleg dar aşa...ne merităm soarta!

    RăspundețiȘtergere
  7. O TARA BLAGOSTEMATA;...
    A blagoslovit-o cu o spiritualitate şi o moştenire genetică de care aproape că e inconştientă, fiind nu numai printre primele în ceea ce priveşte trecutul dar şi prima în ceea ce priveşte viitorul. A blagoslovit-o cu prima scriere cunoscută în lume, Tablitele de la Tartaria, cu primele urme de civilizaţie cu o spiritualitate superioară şi înţelepţi nu ai neamului ci şi ai omenirii.
    Cineva blestemat-o că acestti oameni şi aceste valori să stea îngropate în neştiinţă, ascunse , furate, "pierdute” iar urmaşii lor să le ignore, să ne neglijeze, să nu ştie unde le sunt rădăcinile. Istoria Daciei, toate cărţile istoricilor antichităţii despre Dacia sunt că din întâmplare " disparute” Nu se găsesc pe nicăieri. Tablitele de la Tartaria, dispărute, Tezaurele României, luate şi " pierdute”. Câţi mai vorbesc astăzi de Zamolxes, câţi mai vorbesc despre mesajele de dincolo de istorie ? Câte un amator bolnav de dragoste de ţara, mai scoate la iveală pe ici pe colo http://romaniamegalitica.blogspot.com/ câte o informaţie despre moşii şi strămoşii neamului, dar cine să îl bage în seamă? E ordin să se aleagă praful.
    http://punctochitpunctlovit.blogspot.com/2011/01/o-tara-blagostemata.html

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Aici e vina majoritatii locuitorilor care in loc sa" moara" ca niste lei de gatul dusmanilor natiei, prefera sa se lase calcati in picioare ca niste rame.

      Ștergere
  8. Ca sa va faceti o idee despre ce reprezinta acest complex megalitic cititi Dacia Preistorica a lui Denusianu, care sustine cu argumente nenumarate cate le-a gasit la vremea lui lucruri tulburatoare despre inaintasii nostrii. Din ce am citit Sfinxul este Koga-Ion capul magnificului ce la Densusianu este Armis (Sarmis eget usa fiind Curtile lui Armis care nu e altul decat Hermes al Egiptenilor cel ce a condus la un moment dat maretul Imperiu Pelasg a carui descendenti directi (si degenerati) suntem! De alfel cum arata si Densusianu totimuntii Romaniei sunt plini de simulacre ale vechilor divinitati ce odata au fost oameni. Apropo Carai-Man e Cerus Manus (Ouranos), Craciun e Saturn, etc, numai noi nu stim nimic despre maretii nostrii inaintasi. Parerea mea e ca Densusianu a fost cel mai mare roman din toate timpurile, asta dupa ce i-am citit monumentala lucrare documentata in vreo 40 de ani!

    RăspundețiȘtergere
  9. Megalitii sunt Creatia Ingerilor de Lumina Intraterestri de sub Romania cu Technilogie superavansata-Laser.http://ilaniel.multiply.com/journal/item/83

    RăspundețiȘtergere
  10. Bună Dacă vreţi să vedeţi SFINXUL 3D Digital intraâi şi vizitaţi http://www.facebook.com/pages/Dacia-Portal-Antic-Megalitic/313800378663091
    Lary dcă vrei toate feşele SFINXULUI FOTO le am inclusiv semiprofile x N,S,E,V
    dorindavidaurel1948@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere
  11. AnonimJan 30, 2012 12:36 PM OBedeya Dorin David Aurel ben Aharon Cohen (Scuze pentru "Ţ" se blochează când are el chef)

    Bună Dacă vreţi să vedeţi SFINXUL 3D Digital intraţi şi vizitaţi http://www.facebook.com/pages/Dacia-Portal-Antic-Megalitic/313800378663091
    Lary dacă vrei toate feţele SFINXULUI FOTO le am inclusiv semiprofile x N,S,E,V
    dorindavidaurel1948@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere
  12. Mai este ceva!!! De curand am aflat ca Babel inseamna "Poarta Zeului" iar Babili (Babilonul) - inseamna "Poarta Zeilor". Deja cred ca nu mai e necesara precizarea ca in popor, batranele (babele) sunt numite si "babili"!!!
    Sa fie acesti megaliti din Bucegi o poarta catre zei? Oricum denumirea este, dupa parerea mea, ciudata pentru ca mie nu mi se pare sa semene cu niste babe....
    Oare vom reusi vreodata sa constientizam ce bogatii incomensurabile ne-au lasat stramosii nostrii? oare vom intelege vreodata ce inseamna aceste comori?
    Paste Fericit!

    RăspundețiȘtergere
  13. da.....cand o sa le meritam

    RăspundețiȘtergere
  14. nice article,,,thanks for share!
    keep posting and happy blogging!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. noi,actualii romani sintem prea lasi ,nu ne meritam numele

      Ștergere
  15. Cateva link-uri interesante:

    http://www.romaniadevis.ro/dacia/zona-geto-daca/reconstituiri-3d/item/sanctuarul-mare-circular-sarmizegetusa-regia-reconstituire-virtuala-3d

    RăspundețiȘtergere
  16. Suplimentar link-ului deja trimis (vezi mesaj precedent), mai jos link-ul despre reportajul BBc despre imperiul roman si despre Sarmizegetusa. vizionare placuta.

    RăspundețiȘtergere
  17. am descoperit acest blog acum cativa ani si cred ca este printre putinele care merita intr-adevar sa fie vizitate de cat mai multe persoane. complimente!!

    RăspundețiȘtergere

Click here!

Follow Vasile Burcu

COUNTERsite

BING, Search romania megalitica:

TOP 10. Cele mai citite Postări