Google Translate

duminică, 10 octombrie 2010

Vremuri apocaliptice in Romania! In razboi cu Dracul, Dumnezeu a pierdut o lupta prin Mehedinti. UPDATE

 
Drumul care leaga Baia de Arama de Drobeta Turnu Severin trece peste o prapastie, in localitatea Ponoarele, pe un pod inalt cat un bloc cu sase etaje. Podul lui Dumnezeu, este o stanca asezata peste o prapastie. Are forma de U cu picioarele in jos, ca orice pod. In stanga, valea se prelungeste sub munte printr-o pestera, iar in dreapta are un mic lac. Constructie megalitica ciclopica. A trecut prin secole, milenii ... este aici ... de cand lumea ...
 
 
Ca orice bun de la Dumnezeu ... si Podul lui Dumnezeu, a fost necesar, util oamenilor. Podul are o arcada de piatra groasa de 4 metri si inalta de 22, o lungime de 30 metri si o latime de 13, deschiderea fiind de 9 metri intre cele doua picioare. Mai exista cateva astfel de poduri naturale in lume, dar cel din Romania e singurul circulat, chiar si de masini de mare tonaj !!! Toate legendele subliniaza ca ciclopicul megalit ... este realizat de Dumnezeu. Dar ... Dracul nu doarme! Dracul din Legenda locurilor, cuplat cu nepasarea criminala a autoritatilor, se observa ca ... lupta din greu
 
 
Inevitabilul s-a produs! Dumnezeu pierde temporar o lupta!
Dracul a muscat ... adanc!
 
 
Si pietrele plang, nu-i asa? Lacrimi ... lacrimi cu sange, criminalilor!
 
 
Dracul insa ...  e bine merci! Traieste aici ... in Pestera Dracului, Ponoare, Mehedinti
Iata ce spune o legenda: Dracu locuia in Pestera Ponoarelor ( sau Pestera de la Pod ), dar oamenii l-au rugat pe Dumnezeu sa-i scape de el, iar acesta a lovit cu palma tavanul, sa-l zdrobeasca pe „Uciga-l Crucea“.
 
 
Tavanul s-a prabusit, ramanand doar gura pesterii care a format Podul, dar Necuratul a scapat, iesind pe sub deal, pe cealalta parte a tunelului, care duce la Lacul Zatonul Mare, dupa care, nervos, s-a agatat cu ghearele de varful Dealului Pesterii, formand santurile pe peretele de calcar care se vad si astazi.
 
 
Forta Raului, in lupta cu Lumina!
 
 
Fiat Lux! Lumineaza-i Doamne pe romani!
 
 
Si totusi ... Dumnezeu va invinge! Locurile sunt binecuvântate!
 
Admin, V.Burcu
P.S.: The word for dragon in Romanian is "drac" and "ul" is the definitive article.
________________________
UPDATE
19 noiembrie 2010
_________________________
 

 
Traficul se desfăşoară, în continuare, cu restricţii pe drumul judeţean 670, la Ponoarele, în zona Podului lui Dumnezeu, după ce bucăţi mari de stâncă s-au desprins din minunea naturală. Autoturismele care au o masă mai mare de 3 tone şi jumătate nu au voie să circule pe aici, iar viteza este limitată la 30 de kilometri pe oră. Autorităţile locale intenţionează să interzică traficul greu pe podul lui Dumnezeu şi urmează ca, în cel mai scurt timp, să demareze lucările pentru o rută ocolitoare.
 
Din pacate, este un adevar spus pe jumatate!
Lege exista, reguli impuse exista, politie exista ... si ce daca!
In Romania nimeni nu respecta nimic! Fiecare face ce vrea!
Cititi si aici:
_______________
 
Consiliul Judeţean Mehedinţi are în curs de finalizare procesul de achiziţionare a terenurilor pe care va fi construită ruta ocolitoare a podului natural din localitatea Ponoarele. Hotărârea de înfiinţare a unui astfel de tronson a fost adoptată de consilierii judeţeni şi are drept scop protejarea monumentului natural, întrucât bucăţi mari de piatră s-au desprins din structura de rezistenţă, iar singurul pod natural din Europa este în pericol de prăbuşire.
 
Circulaţia pe Podul lui Dum­nezeu, aflat în lo­calitatea Ponoarele, a fost restricţionată. Astfel, pe acest tronson de drum este in­terzisă circulaţia auto­ve­hiculelor care depăşesc masa to­tală autorizată de 3,5 tone. De asemenea, în zonă au fost am­plasate semne de circulaţie care îi obligă pe şoferi să circule cu viteză de maximum 30 km/h. Cu toate acestea, regu­lile sunt în­călcate, chiar dacă aver­tismentul există încă de la intra­rea pe Drumul Judeţean 670, în localitatea Floreşti pe de o parte, şi intersecţia cu Ma­lovăţ de cealaltă parte. Indi­catoarele arată clar interzicerea accesului vehiculelor de mare to­naj pe Podul lui Dumnezeu din localitatea Ponoarele, iar ca alternativă este recomandată o rută ocolitoare.

Şoferi ignoranţi
Măsurile au fost adoptate în ve­derea protejării monu­men­tului natural, însă niciuna nu este respectată de şoferi. Din cauza fenomenelor meteo­ro­logice, a celor de îngheţ – dez­gheţ şi a circulaţiei maşinilor de mare tonaj pe acest tronson de drum, din structura de rezis­tenţă a Podului lui Dumnezeu s-au desprins bucăţi enorme de stâncă, ceea ce ar putea duce, într-un timp foarte scurt, la pră­buşirea obiectivului turistic din nordul judeţului Mehedinţi. (......)
Scris de florin on Joi, 18 Noiembrie 2010
Informatia de Severin

Iata, semnalul de alarma tras pe acest Blog,
a ajuns si unde trebuie: in mass-media locala,
la nivelul autoritatilor Judetului Mehedinti.
Si ce daca!
Acum vine toamna, vin ploile, vine zapada!
Soferii traficului greu, sunt deasupra legii!
Politia, autoritatile locale ... dorm!
O minune a lumii, se va pierde definitiv,
din cauza NEPASARII criminale, a unor indivizi umani!
Admin
____________________

===============================================
====================================
=========================

7 comentarii:

  1. Podul lui Dumnezeu (format prin prăbuşirea tavanului Peşterii Podului şi numit aşa pentru că accidentele soldate cu căderea în gol nu au produs victime) şi Lacul Zatonul Mic (numit şi lacul fără fund). Întrucât aici nu există un ghid care să-i conducă pe turişti şi să le prezinte aceste monumente unice, singurele semne sunt plăcuţele indicatoare, care nu-i ajută, însă, pe turiştii ce vin pentru prima dată în zonă să parcurgă traseul ce duce de la un obiectiv la altul. Aşa se face că o zonă turistică pentru care străinii ne-ar invidia rămâne neexploatată, comuna ponoarele rămânând o altă localitate săracă a României, deşi ar putea să producă foarte mulţi bani din turism.
    http://www.verticalonline.ro/podul-lui-dumnezeu-blocat-de-masini

    RăspundețiȘtergere
  2. Pentru amonim...............Buna ziua.Desi nu mi place ca semnezi Anonim si ma gandesc (dar nu prea mult timp)daca voi mai conversa cu anomimi.Eu am un alt punt de vedere pe care il supun discutiei: Ca unul care a mers foarte mult cu rucsacul un spate, vara si iarna, impreuna cu prieteni de la FLOAREA DE COLT din Bucuresti, condusi fiind (eu aveam varsta de liceu)de regretatul om de munte, alpinistul Emilian Cristea, am trecut si am vazut zona prezentata mai sus.Asa este.Este deosebita.Supui,Anonim, ca zona ramane neexploatata.Dupa cum vad(si vezi si tu daca mergi pe munte)multe dintre locurile deosebite ale muntelui s-au degradat prin fluenta tot mai mare a publicului.Este adevarat unul inconstient si NEROMAN.In cazul de mai sus, si te rog sa nu ma consideri EGOIST,eu zic ca este bine ca nu se cunoaste zona.Astfel va fi protejata cat mai mult, spre bucuria celor care stiu sa o pastreze.Cat despre vizitat,ea va fi si este vizitata de tot mai multi turist,........dar straini. Am prieteni care, placandu-le mult muntele, acum la batranete conduc grupuri, este adevarat de straini ca sunt incantati de ceea ce vad. Dragos Icleanu-scmdsector6.

    RăspundețiȘtergere
  3. Pentru Admin sau V.Burcu(scuzati dar nu stiu cum sa ma adresez):Deosebita idee ati avut de a posta asfel de imagini si prezentari.Nota zece sau cinci stele pentru cel (as vrea sa fiti dvs.)care a facut astfel de poze.Va propun o astfel de rubrica, cu zone deosebite din tara, pe unde fiecare dinte noi am fost,a facut fotografii,stie o legenda si o psteaza pe blog. Cu respect Dragos Icleanu-scmdsector6.

    RăspundețiȘtergere
  4. @dragos, multumesc pentru comentarii, pentru aprecieri! Te astept cu materiale, comentarii, poze! Din pacate, eu nu dispun de o situatie materiala care sa-mi permita o documentare in teren, saumai ales acolo unde eu cred cu adevarat ca s-ar impune! Alerg pe NET sute de ore, caut PHOTO care sa corespunda ideilor mele, si avand in vedere ca nu le folosesc in scop comercial, le postez aici, cu cateva idei, MULTUMIND tuturor frumos! Admin, V.Burcu
    P.S.1.: Apropo de adresare; Fa ca mine! @Admin! Iar eu stiu, ca tu mie imi adresezi mesajul! Inca o data, iti spun bine ai venit, si multumesc frumos!
    P.S.2. Iti recomand sa te abonezi atat la postari, cat si la comentarii! Vei primi pe e-mail, imediat, si una si alta! Admin

    RăspundețiȘtergere
  5. Pentru Admin.Multumesc pentru invitatie.Tinem legatura. Cu reapesct.Dragos Icleanu

    RăspundețiȘtergere
  6. Frumoase imagini. Nu stiu cati dintre noi au avut ocazia sa treaca prin acele locuri. Eu unul am trecut si am ascultat si povestile localnicilor, dar la vremea aceea nu am avut posibilitatea sa le imortalizez. Acum as vrea sa ma mai duc pe acolo dar nu stiu cand voi mai avea ocazia. Un hatru spunea "avem o tara frumoasa... pacat ca este locuita." Eu cred ca noi romanii ar trebui sa vedem mai intai aceasta tara si apoi sa cautam strainatatea, care nu stiu daca ne poate oferi atatea frumuseti.

    RăspundețiȘtergere
  7. In Romania, Legea a devenit facultativa! Fiecare, face ce il taie capul! Politia, Primaria, la mana soferilor traficului greu! O minune a lumii, in pericol de a fi pierduta definitiv! IREPARABILUL, pe cale de a se produce! Vin ploile, vine zapada! ...

    RăspundețiȘtergere

Click here!

Follow Vasile Burcu

COUNTERsite

BING, Search romania megalitica:

TOP 10. Cele mai citite Postări