Google Translate

duminică, 24 octombrie 2010

In Poiana Cozanei, din Tara Luanei, un inestimabil complex megalitic : Pestera lui Dionisie Torcatorul

Poiana Cozanei, din Tara Luanei.
Un complex megalitic urias. Priviti cu luare aminte varful masivului. Eu vad un chip uman stilizat. Incercuit cu rosu, zona care ascunde un templu megalitic crestinat ulterior, cunoscut azi ca:
Pestera lui Dionisie Torcatorul
 
Multumim D-lui Prof.Adrian Gelu Radu pentru acest video - eseu
Locuri Sacre
Muntii Buzaului au fost inclusi, din cele mai vechi timpuri, in geografia sacra a lumii. Este vorba de o geografie ale carei coordonate ezoterice au fost stabilite in vremurile de dinainte de Marele Potop, cand pe Pamant domneau zeii, dupa cum ne transmit toate mitologiile lumii, incepand cu cea sumeriana, considerata cea mai veche. Coordonatele respective includeau zone unde se manifestau anomalii magnetice, zone cu potential energetic care se manifesta in plan fizic si spiritual, numite de catre expertii in parapsihologie "perimetre energo-informationale". In astfel de perimetre se petrec fenomene ciudate, corpul se dematerializeaza, calatorind in spatii atemporale sau primeste informatii telepatice de la entitati necunoscute, iar subsolurile sunt intotdeauna bogate in zacaminte de mare interes.
 
Oamenii cu perceptii extrasenzoriale se simt foarte "apasati" de incarcatura energo-informationala existenta in asemenea zone geografice sacre, de care Romania este plina. Este suficient sa citesti "Dacia preistorica" a lui Nicolae Densusianu ca sa ai dimensiunile geografiei sacre ale tarii noastre.
 
 
Complexul megalitic vazut frontal, din lateral stanga. In partea cealalta, aprope de varf, se afla
Pestera lui Dinisie Torcatorul. Deosebit interes prezinta si masivul megalitic, de vis-a-vis!
Wow! Observati cei doi giganti megalitici, Face to Face!
 
 
La o inaltime considerabila, de peste 4 m, incercuit cu rosu, distingem intrarea in Templul Megalitic, numit azi Pestera lui Dinisie Torcatorul
 
 
Sa o luam cu privitul ... de la baza!
Observati cu atentie, inclusiv inciziile in piatra.
Pentru o mai buna vizualizare,
 Click pe imgini!
 
 
Dimensiuni ciclopice. Perfectiunea formelor si exactitatea taierilor,
dau de gandit!
 
 
In niciun caz, primitivii acelor timpuri! Zeii, din carele de foc, DA!
 
 
Scara de urcare. Dar ... deosebit interes, observati dincolo de scara, taiat "dintr-o lovitura", semnul universal al ... "cobrei" (sarpelui)
 
 
Doua elemente exceptionale: usa de acces in templul megalitic, perfect taiata, desi grosimea zidului monolitic din piatra este enorma! 
Atentie acum, spre dreapta: inca un chip uman stilizat!
Hmmm ... ce ti-e si cu neoliticii astia ...!
 
 
In sfarsit, suntem sus, la intrarea in templu! Grosimea peretilor, perfectiunea si forma ..., dar... inca ceva ... orificiul din prag,
 masivul de vis-a-vis ?! ...
 
 
 
 
 
 
 
 
No Comment.
Imagini din interiorul templului megalitic numit azi:
Pestera lui Dionisie Torcatorul
Admin

2 comentarii:

  1. De la cititori: Eu vreau Dacia!
    Ca romanul e inventiv o stie oricine. Avem atatea bancuri in care se dovedeste "istetimea" romanilor, incat putem spune ca suntem campioni la inventivitate.

    Din cand in cand, mai apare pe cate un post tv o reclama sau promo, cu unul care se crede mostenitorul lui Stefan cel Mare. Nici acuma nu stiu daca e o gluma a promoterilor sau o gluma a naturii. Dar gluma asta are o copie fidela in realitate, un "inventiv" in persoana domnului Teodor Nastase, care s-a gandit sa demonstreze ca este mostenitorul lui Preda Buzescu si ca atare cere retrocedarea averii ancestrale care numara nu mai putin de 63000 hectare de padure in nordul Buzaului".

    Si "intamplator", zona este plina de inscriptii runice, asezari rupestre in Cislau, Colti, Nehoiu, Gura Teghii, Patarlagele, Siriu, Braesti, Bozioru si Cozieni care constituie un patrimoniu ancestral nepretuit. Valoarea istorica este inestimabila. Bugetul Romaniei si-ar reveni din exploatarea turistica a zonei.

    http://www.ziare.com/social/romani/de-la-cititori-eu-vreau-dacia-1050692

    RăspundețiȘtergere
  2. o fi ruda cu persoana cu acelasi nume de familie care si-a insusit tot din patrimoniu ca si cum ar fi ale familiei de milioane de ani, lasa ca vine vremea tuturor.

    RăspundețiȘtergere

Click here!

Follow Vasile Burcu

COUNTERsite

BING, Search romania megalitica:

TOP 10. Cele mai citite Postări